top of page

מיסוי הכנסה מהשכרת דירת מגורים

 

בישראל קיימים מספר מסלולי מיסוי בנוגע להכנסות מהשכרת דירת מגורים:

 

  • מסלול פטור בו ניתן פטור (מלא או חלקי) עד לגובה 5,080 ש"ח לחודש (נכון ל2014), במידה וסך ההכנסה מהשכרת דירת המגורים לא עלתה על גובה תקרת הפטור (60,480 ש"ח נכון ל2014) ינתן פטור מלא על מלוא ההכנסה השנתית מהשכרת דירת המגורים. הכנסה אשר עלתה מעבר לתקרת הפטור תקטין את תקרת הפטור בהפרש ותחוייב על פי שעורי המס בשעור מס התחלתי של 30% (למעט מי שמלאו לו 60 שנים ולגביו מדרגת המס תחל מ 10%). בנוסף (בכפוף לפתיחת תיק המיועד לדווח על השכרת נכסים במשרד פקיד השומה), המסלול מאפשר לנכות כנגד הסכום החייב במס הוצאות שוטפות הקשורות להפקת ההכנסה כגון שכ"ט עו"ד בגין עריכת חוזה השכירות, הוצאות פחת בגובה 2%. בעת מכירת דירת המגורים ינוכה משווי הרכישה סך הפחת שנדרש בגינה באופן לינארי עפ"י היחס בין סכום ההכנסה החייב במס לבין סך ההכנסה מהשכרת הדירה.  

 

  • שיעור מס מופחת בגובה 10% - במסלול זה לא ניתן לדרוש הוצאות או לקבל זיכוי או פטור, המס מוטל ההכנסה ברוטו ויש להעביר את תשלום המס תוך 30 יום מתום שנת המס והמסלולו פטור את הנישום מהגשת דוח שנתי.   

 

  • מסלול מס מלא בו תחוייב ההכנסה כחלק מכלל הכנסות המשכיר עפ"י שיעורי מדרגות המס השולי וכן ניתן לדרוש הוצאות שוטפות שהוצאו בייצור ההכנסה כמו כן, במידה ודירת המגורים תחוייב במס שבח ינוכה משווי הרכישה סך הפחת שהיה ניתן לדרוש בגינה כנגד ההכנסה מהשכרת דירת המגורים.   

 

על מנת שיהיה ניתן להנות ממסלולים אלו על הדירה לשמש כדירת מגורים במהלך השכרתה ולא לצרכי עסק.

bottom of page